BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fontos határidő közeleg a kereskedelmi dízeleseknek!

Már csak két napja maradt azoknak a vállalkozásoknak, akik kereskedelmi gázolajat használnak, hogy a jövedéki adó mihamarabbi visszaigényléséhez nyilvántartásba vetessék magukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

Kérelmet nyújthat be a jövedéki adó visszaigénylésére azon természetes vagy jogi személy (például fuvarozó vagy busztársaság), aki közúti árufuvarozásra szolgáló, legalább 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű gépjárművel, nyerges vontatóval közúti árufuvarozást, vagy autóbusszal személyszállítást végez és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartásba vette. A regisztrációhoz szükséges nyomtatvány, kitöltési útmutató valamint a benyújtásra vonatkozó tájékoztató letölthető a NAV honlapjáról.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szervezésében a napokban tartott szakmai konzultációkon elhangzottaknak is köszönhetően – a témakör ismertetésének eredményeként – a vállalkozók ez idáig a vámhatósághoz a kereskedelemi gázolaj jövedéki adójának visszaigényelhetőségével összefüggő nyilvántartásba vételhez 415 kérelmet nyújtottak be. A nyilvántartásba vétellel összefüggésben hangsúlyozandó, hogy azon vállalkozóknak, akik már 2011. április 20-val szeretnének jövedéki adót visszaigényelni, 2011. február 15-ig (tehát a jövő hét keddig) kérelmezniük kell a nyilvántartásba vételt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.