BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriásprojektek számháborúval

Felfüggesztették az olcsóbb gázt hozó HAG vezeték kapacitásaukcióját

Az Északi Áramlat gázvezeték-konzorcium 2,775 milliárd eurós hitel felvételéről állapodik meg a projekt második szakaszának finanszírozásához március 4-én. Jórészt ugyanaz a 22 bank adja össze a pénzt, amelyek már az első szakaszhoz is kölcsönöztek 3,9 milliárd eurót. Az orosz gáz németországi szállítására lefektetendő vezetéket az oroszországi Gazprom, a németországi BASF és E.On cégek, a hollandiai Gasunie és a franciaországi GDF Suez fektetnék le.

A Gazprom egyben cáfolta azt a hétfői bejelentést, mely szerint az európai gázpiac bizonytalanságai miatt törölték volna a projekt második részét.

Cáfolatból jutott az orosz részvétel nélküli Nabucco projektre vonatkozó híreknek is. A Nabucco International Gas Pipeline GmbH bejelentette, hogy még folyik a projekt 2005-ös adatokon alapult, 7,9 milliárd eurós költségének felülvizsgálata, s hogy minden más forrásból származó költségbecslés feltételezésnek minősítendő.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.