BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Tűrhetetlen" - Zsarolással vádolják a Ryanairt

A délnyugat-franciaországi Pau város beszűnteti a szubvenciók fizetését a Ryanairnek amelyet eddig azért fizetett, hogy az ír fapados légitársaság a városból indítsa járatait.

A Ryanair ugyanis arra kérte Pau-t, hogy a szubvenció összegét emelje fel évi 1,4 millió euróról 1,5 millióra, ha azt akarja, hogy továbbra is tartsa fenn járatait Nagy-Britanniába, Belgiumba és Párizsba.

Christian Cloux, Pau kereskedelmi kamarájának illetékese szerint "a helyzet tűrhetetlenné vált és a város a továbbiakban egy fillért sem fizet" a Ryanairnek. A kamarai tisztségviselő közölte: most már az ír légi társaságon múlik, hogy eldöntse, fenntartja-e a járatokat a jövőben vagy sem. A város vezetése egyúttal közölte, hogy a CityJet és a Flybe légitársaságok már jelezték, hogy járatokat indítanak Pau-ból, bármiféle támogatási igény nélkül - tudósít az AFP.

A Ryanair rendszerint igyekszik kisebb, vidéki repterekre telepíteni járatait azért, hogy ne kelljen a legnagyobb légiközlekedési csomópontokban alkalmazott költségeket megfizetnie. Az ír fapados társaság sok esetben kér támogatást a vidéki városoktól azért, hogy fenntartsa jelenlétét.

A Ryanairnek egyébként már akadtak gondjai Franciaországban, hiszen januárban azért szüntetett be járatokat Marseille-ben, mert az ottani hatóságok szankciókat akartak kivetni rá munkaügyi szabálytalanságok miatt. A Ryanair ír szerződéses alkalmazottakat foglalkozatott a francia városban, később pedig azzal kerülte meg a bírósági határozatot, hogy Marseille-ből áthelyezte a központját és rendszeresen cserélte a Marseille-ből indított járatok személyzetét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.