BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A BKV 19 milliárdot kap márciusban, átvállalja adósságát az állam

Várhatóan átvállalja az állam a BKV 77 milliárd forintos adósságát, és 19 milliárd forintos közvetlen támogatást is kifizet - jelentette be Tarlós István főpolgármester szerdán.

A főpolgármester közölte, a 19 milliárd forintos támogatást várhatóan március végén kaphatja meg a főváros, míg az adósságátvállalás reális határideje július - írta az MTI.

A főpolgármester elmondta: arról még nem született kormányzati döntés, hogy beszállnak-e a Budapesti Közlekedési Központba. Hozzátette: ha a kormány úgy dönt, hogy beszáll, akkor ez inkább 2012-re várható.

A főváros összeállított egy 30 milliárd forintos, menü jellegű javaslatcsomagot, amelyből a kormány válogathat, melyik elemet szeretné, melyiket nem.

Budapest szeretné az adótörvények módosítását úgy, hogy az áfakulcs a tömegközlekedés esetében - az uniós gyakorlathoz hasonlóan - kedvezményes legyen, azaz a javaslat szerint 25-ről 5 százalékra csökkenjen - írja az Index.

Rendeznék a diák- és nyugdíjasbérletek fogyasztói állami árkiegészítésének kedvezményeit, amelyekért jelenleg senki nem fizet ki a BKV-nak. Az áfakulcs csökkentése és a kedvezmények rendezése összesen 15 milliárd kiesést jelentene az állami büdzsének 2011-ben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.