BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felszámolják a CET kivitelezőjét

Elrendelték az ENH Euro-Norp Harcon Zrt. felszámolását. A jelentős szerelőipari cég tavaly még dolgozott a Mercedes-Benz kecskeméti gyárán, és részt vett a Duna-parti CET, valamint a Millenáris Fogadó kivitelezésében is. A társaság a legutóbbi beszámolója szerint még nyereségesen működött és jelentős pályázati pénzt is nyert.

A fővárosi bíróság január végén elrendelte az ENH Euro-Norp Harcon Zrt. felszámolását. Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a miskolci székhelyű acélipari gyártó és szerelő céget 1999-ben alapították a Harcon Zrt. egyik leányvállalataként. A 150 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező társaságnak a legutóbbi, 2009-es beszámolója szerint 30 százalékban tulajdonosa a Harcon Zrt., a többi részvényt magánszemélyek (Papp József, Orbán György és Barics István) birtokolják.

A Gazdaság.hu értesülései szerint az ENH Euro-Norp Harcon Zrt. tavaly ősszel részt vett a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának szerelési munkáiban, és a dolgozók hónapokig nem kapták meg a fizetésüket. A társaság nem a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. fővállalkozójaként dolgozott, és nem tudni mely partner alvállalkozója lehetett, de a cég minden szerződéses partnerét időben kifizette - tájékoztatta a Gazdaság.hu-t Daimler sajtóosztálya.

Az biztos, hogy az ENH Euro-Norp nem a Mercedes gyár kapcsán került bajba, mivel a felszámolási eljárás megindítását még 2009. júliusában kérelmezték a bíróságnál, és tavaly év eleje óta már 13 végrehajtási eljárást indítottak a társaság ellen, amely többek között a Duna-parti CET fém-üveg szerkezetének gyártásában és a Millennáris Park Fogadójának kivitelezésében is részt vett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.