BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Teva-támogatás a fiatal szakemberek itthon tartásáért

A magasan kvalifikált hazai szakemberek itthon tartása érdekében kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem, a Teva Gyógyszergyár Zrt. és a Teva Magyarország Zrt - tájékoztatták ma a sajtó képviselőit.

Ezzel tovább erősödik az a kapcsolat, amelynek keretében három éve működik sikeresen kihelyezett tanszék a gyógyszergyárban, nő a korábban meghirdetett Ipari Gyógyszergyártás Szakkollégiumra jelentkező hallgatók száma. A félévente kiírt Teva ösztöndíj program is népszerű a vegyész, vegyészmérnök és biomérnök hallgatók körében, a program beindítása óta fogadott 30 hallgatóból, 18 diák az említett felsőoktatási intézményből érkezett.

A kihelyezett tanszéken az ipari gyakorlattal bővül a jelenlegi képzési struktúra, így hatékonyabbá válik a vállalati szakember-utánpótlás rendszerét és elkerülhető, hogy a hazai friss diplomások külföldön keressenek munkát maguknak. A 2010/2011-es tanévben a kezdeti 11- ről 72-re emelkedett a közös tanszék keretében órát látogató diákok száma – mondta Hegedűs Lajos, a Teva Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója.

A Gyógyszeripari Kihelyezett Tanszék létrehozásával olyan világszínvonalú technológiával találkozhatnak a hallgatók, mely nemzetközi viszonylatban is csúcstechnológiának számít. Ugyanakkor a Teva segíti majd azt is, hogy a diákok olyan diplomamunka-témát válasszanak, amely akár segítheti a későbbi elhelyezkedésüket is.  A frissen aláírt megállapodás az oktatáson mellett  közös kutatási projektekés klinikai vizsgálatok végzését is jelenti.
 
A Teva 2010-ben több nagyobb beruházásba kezdett; 65 millió eurós befektetéssel megépült a Gödöllői Steril Központ. A debreceni telephely szilárd gyógyszergyártó- és csomagolási kapacitásának bővítésére pedig  mintegy 77 millió euró értékben fektet be hazánkban. A MegaPlant projektnek köszönhetően a gyár a világ egyik legnagyobb tablettagyártó kapacitásával fog rendelkezni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.