BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Versengő táblagépek - Jön az iPad2

Az Apple ismét előz az iPad2-vel, de már jönnek az olcsóbb, márkás riválisok is. Az Apple részesedést akar a médiaipartól az eszközre épülő előfizetések díjából is.

Március végén itthon is megjelenik az Apple szerdán bemutatott új táblagépe, amely azonos áron számos újítást kínál. Az iPad2 azonban már egyre több riválissal szembesül itthon is. A nagy nevek – Samsung, LG, Toshiba – mellett hamarosan érkeznek a márkás kínai termékek is. Ez utóbbiak közül a Huawei már a potenciális hazai forgalmazókkal tárgyal arról a modellről, amelyet várhatóan 60 ezer forint körüli áron dob piacra. Ez már alámegy a hazai piac felfutása szempontjából lélektaninak tartott százezres árszintnek.

A versennyel már az első iPad is szembesülhetett, ebből tavaly itthon 2700-at adtak el, nagyjából feleanynyit, mint a Samsung táblagépéből. A tábla PC-k világpiaca tavaly még 17-25 millió darab volt, ennek 90 százalékát az Apple szerezte meg. Öt év múlva már évi 200-250 millió feletti eladás várható, akkorra viszont az Apple aránya 40 százalék alá mehet. Fontos a táblagépekre kínált tartalom is, ennek gyártásában élen járhat a médiaipar. A lapkiadók viszont nem örülnek az Apple üzleti modelljének, amelyben az ipades lapelőfizetésekből 30 százalékot akar.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.