BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Drágulnak a használt autók

Ellenőrizni kell a szabadpiacon kínált járművek futásteljesítményét

Az elmúlt évben 17 500 használt autó került az országba, 2200-zal több, mint tavalyelőtt, de a regisztrációs adó bevezetése előtt ennek három-négyszeresét is behozták az arra szakosodott vállalkozók. Manapság, hogy alig kínálnak használt gépkocsit a piacon, folyamatosan erősödik a behozatal: az első negyedévben 1560-nal, 5300 fölé nőtt a külföldről származó autók száma.

A gond az, hogy az új gépkocsik forgalmának évek óta tartó mélyrepülése magával rántotta a használtpiacot is. Nem vesznek új autót az emberek, a régit meg nem akarják eladni, úgyhogy a piac mindkét oldala áll. Ez pedig óhatatlanul a használtkocsi-árak emelkedéséhez vezet – foglalta össze Horváth Zoltán, a 42 értékesítési ponttal rendelkező Weltauto márkaigazgatója, aki szerint a vásárlók a három-négy éves kocsik esetében az eddigi 60-70 ezer kilométer helyett már elfogadják a 100 ezer kilométer futásteljesítményt is. Ami pedig az autók korát illeti, a korábbi legfeljebb hat évvel szemben ma már a nyolcéves kocsik is kelendőnek számítanak.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.