BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így "vezekelnek" a fukusimai dolgozók

A Tokyo Electric Power Co. (Tepco) dolgozói elfogadták a vállalatvezetésnek azt a javaslatát, hogy 25 százalékkal csökkentik a bérüket a Csernobil utáni legnagyobb nukleáris katasztrófával kapcsolatban érzett felelősségből eredően.

"A legtöbb szakszervezeti tag elfogadta a bércsökkentést, tekintettel a nukleáris baleset miatt a vállalatnál kialakult helyzetre és annak a társadalomra gyakorolt hatására " – hangoztatta Koji Sakata, a tokiói villamoserőművi dolgozók szakszervezetének főtitkára a Bloomberg szerint.

A Tepco igazgatóságának tagjai, beleértve az elnököt, valamint a vállalat elnökét, 50 százalékos fizetéscsökkenést vállaltak. Ennek köszönhetően a Tepco évi mintegy 54 milliárd jen (659 millió dollár) összegű megtakarítást vár. A menedzserek fizetése 25 százalékkal, a dolgozóké pedig 20 százalékkal csökken. Ezen kívül a Tepco a következő pénzügyi évben nem vesz fel új végzős hallgatókat. A menedzserek fizetéscsökkentése már ebben a hónapban hatályba lép, a többi dolgozóé júliustól.

A vállalat igazgatója és elnöke az átmeneti időszakot követően lemond. Eközben a japán miniszterelnök bejelentette: ideje vizsgálóbizottságot felállítani a fukusimai katasztrófa kivizsgálására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.