BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kérdőjelek a Sziget-megállapodásban

Még kérdéses, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz a Budapest-karszalag, amelyből a főváros és a Sziget között január végén megszületett, a közgyűlés által megszavazott megállapodás értelmében legalább 100 millió forintnyit kellene értékesíteniük a fesztivál szervezőinek.

Az ötvenmillió forintos területhasználati díjon felül a Sziget Fesztivál szervezőinek legalább 100 millió forintot kell fizetniük Budapest kasszájába a fővárostól megrendelt szolgáltatásokért, ezt a különböző szolgáltatások igénybevételét lehetővé tévő Budapest-karszalag értékesítéséből teremthetik elő – többek közt ezt tartalmazza a főváros és a szervező Sziget Kft. között január végén megszületett megállapodás, amelyet a múlt szerdán szavazott meg a Fővárosi Közgyűlés is.

Az év eleji sajtóhírek szerint a Budapest-karszalaggal megtestesített szolgáltatáscsomagot a főváros a szervezőkkel közösen alakítja ki a fesztivál résztvevői számára, és olyan fővárosi szolgáltatások, mint a BKV, a gyógyfürdők vagy az állatkert kedvezményes használatára, igénybevételére jogosít fel. Azt azonban, hogy konkrétan milyen szolgáltatásokat és milyen feltételekkel vehet igénybe a karszalaggal rendelkező szigetlakó, még mindig nem lehet tudni.

„Az elkövetkező egy-két hétben dőlhet el, hogy pontosan mit tartalmaz majd a Sziget látogatói számára értékesített Budapest-karszalag, eddig erről nem tudtunk tárgyalni, mert a főváros részéről a közgyűlés jóváhagyásához kötötték a további munkát” – mondta lapunknak Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.