BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországon pereli egymást a két kínai óriáscég

A szabadalmi jogok megsértése miatt egymásnak esett két kínai távközlési készüléket gyártó vállalat. A ZTE Corp., a távol-keleti ország második legnagyobb készülékgyártója pénteken nyújtott be keresetet a Huawei Technologies ellen. Míg az utóbb csütörtökön perelte be a ZTE-t három európai országban, köztük Magyarországon.

A ZTE pénteken nyújtott be keresetet a Huawei ellen, a ZTE szerint a Huawei megsértette a negyedik generációs LTE (long term evolution) technológiáját védő szabadalmi jogokat. A ZTE azt közölte, hogy minden jogi eszközt fel fog használni arra, hogy megvédje a szellemi jogokat, bár úgy gondolják, hogy a szabadalmi jogokkal való pereskedésnek nem adhatja a vállalatok közti verseny alapját. A vádolt cég vezetősége nem kívánta kommentálni a lépést.

A Huawei ugyanakkor csütörtökön németországi, franciaországi és magyarországi bíróságokon hasonló vádak miatt nyújtott be keresetet a ZTE ellen. A Huawei szerint a ZTE több a vállalat tulajdonában álló márkavédelmi jogot megsértett, s és törvényellenesen használja bizonyos adatkártya-termékein a Huawei egyik bejegyzett védjegyét.

A lépés azért is érdekes, mert a Huawei állítása szerint a ZTE többszöri figyelmeztetés ellenére sem hagyott fel a jogsértő gyakorlattal. A Huawei több alkalommal kezdeményezett tárgyalásokat a ZTE-vel a keresztlicenc-megállapodásról, de nem járt sikerrel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.