BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már a Foxconn-nak is túl drága a kínai munkaerő

A brazil elnök bejelentése szerint a Foxconn a következő öt-hat évben 12 milliárd dollár értékben hajt végre fejlesztéseket országában. Ez lehet a tajvani szerződéses elektronikai cég legnagyobb külföldi beruházása.

Dilma Rousseff brazil elnök Pekingben nyilatkozott arról, hogy a tajvani óriáscég tárgyalásokat folytat Rióval a jövőbeni kapacitásfejlesztésekről. A Hon Hai csoport tagja, a Foxconn a világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, többek között az Apple Iphone-jának és Ipadjének összeszerelésében is részt vesz.

A konszern vélhetően azért telepedhet le Brazíliában, mert a dél-amerikai országban kedvezőbb adózási feltételeket érhet el és közelebb mozdulhat a fejlődő piacokhoz.

A Foxconn nem utolsósorban a túl magas kínai bérköltségek kiküszöbölésére keres új termelési helyszíneket, de a Yuanta Securities elemzője a BusinessWeeknek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a 12 milliárd dolláros összeg valószínűleg túlzó. A Foxconn egy millió főt foglalkozta Kínában, de a bázisát jelentő déli Senzen régióban a bérek folyamatosan emelkednek.

Az LG és a Motorola már korábban bejelentette, hogy a dél-amerikai országba helyezi kitermelését. A dél-koreai cég az év második felében kezdheti meg az Optimus Pad gyártását Brazíliában, míg az amerikai mobilóriás a Xoom tábla PC-ket készíti majd Brazíliában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.