BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már jönnek a német chartergépek Sármellékre

Hamburgból érkezik meg kora délután a nyári repülési szezon első charterjárata a sármelléki FlyBalaton repülőtérre.

A Lufthansa gépe a német tulajdonú, hévízi központú Mutsch Ungarn Reisen Kft. szervezésében száll le a Balatonnál, de a délután folyamán a düsseldorfi, a berlini és a frankfurti járat is követi. Őszig Frankfurtból és Düsseldorfból hetente, míg Berlinből és Hamburgból kéthetente szombaton közlekednek a járatok a Balaton és a német nagyvárosok között.

Mihálka Tibor, a repteret üzemeltető FB Airport Kft. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója csütörtökön arról számolt be az MTI érdeklődésére, hogy április 20-tól újabb három német városból, Drezdából, Erfurtból és Lipcséből érkeznek további charterjáratok. A Hamburg Airways 150 fős kapacitású Boeing 737-es gépei az ugyancsak német Salomon Reisen megbízásából repülnek kéthetenként a Balatonhoz.

Hogy idén mekkora utasforgalom várható a sármelléki repülőtéren, az nagy mértékben függ attól, hogy a Ryanairrel és egy egyelőre meg nem nevezett oroszországi légitársasággal mikor sikerül megállapodást kötni.

    A vége felé járnak a tárgyalások arról, hogy az eddigi téli időszak helyett már nyáron visszatérjenek az orosz chartergépek a Balatonhoz, sőt Moszkván kívül akár más orosz nagyvárosból is fogadhat hamarosan gépeket a légikikötő. Hasonlóképpen nem zárultak le a tárgyalások a Ryanair-rel, bár az már bizonyos, hogy a nyári szezon indulásával együtt még nem jönnek az ír fapados gépei.

    A tavaly mintegy 25 ezer utast fogadó FlyBalatonra az idén nagyjából ugyanennyi vendéget várnak, de az orosz charterek kora nyári visszatérése jelentősen növelhetné a reptér forgalmát. Az a céljuk, hogy 3-5 éven belül elérjék a gazdaságos működtetéshez szükséges 250-300 ezres forgalmat, de ehhez menetrend szerinti járatok indítására is szükség van - közölte Mihálka Tibor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.