BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfélszeres árú BKV-bérlet állami szerveknek

Szabadon átruházható éves bérletet bocsát ki a BKV. A fénykép nélküli igazolványt azonban egyelőre csak állami vagy önkormányzati intézmények, illetve cégek vásárolhatnak.

Az új termék a normál bérlet másfélszeresébe kerül, vagyis egy évre 176 400 forintot kell majd fizetni érte. Szabadon átruházható bérletre már volt példa a fővárosban a 90-es évek végén - azonban a drágasága miatt nem sokan vásárolták, a közlekedési cég ezért megszüntette.

Mint a Népszabadság írja, a fénykép nélküli éves igazolvány nem új találmány, hiszen az 1966-os tarifareform után is felvették a fővárosi közlekedési vállalat kínálatába, ám a havi bérlethez képest borsos ára miatt nem fogyott, így a cég egy idő után megszüntette.

Az állami szervek azonban most újra jelezték igényüket a szolgálati célú utazásokhoz rugalmasabban felhasználható bérletekre. A főváros új fizető utasok és a bevétel növelésében reménykedve soron kívül módosította a tarifarendeletét. Az új termékért a mindenkori teljes árú havi bérlet árának 150 százalékát – azaz az egy évre szóló bérletért 176 400 forintot – kell majd fizetni.

Bár György István főpolgármester-helyettes nem tart a havi bérletesek átáramlásától, új arckép nélküli Budapest-bérletet egyelőre csak az állami, illetve önkormányzati szervek vásárolhatnak előzetes megrendelés alapján. Az új termékre vonatkozó speciális szabály, hogy utólag nem lehet bemutatni, mivel ez visszaélésre adhatna alkalmat. Viszont felmutatóra szól és átruházható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.