BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizenhárom év legjobb eredményét hozta a Ford

Tizenhárom éve a legnagyobb profitot könyvelte el a Ford Motor Company üzleti évének első negyedévében. Az eredmények eloszlatták a befektetők azon kétségét, hogy a japán katasztrófa okozta ellátási gondok és a magas olajárak miatt a gyártó eredménye jóval a várakozáson alul alakulhat.

Az amerikai autógyártó adózás előtti eredménye az egy évvel ezelőtti 2,09 milliárdról 2,55 milliárd dollárra emelkedett. A forgalom 18 százalékkal 33,1 milliárd dollárra emelkedett. A vállalatnak az adósságállományát 2,5 milliárddal 16,6 milliárd dollárra is sikerült csökkentenie. A Fordnak ez már a hetedik nyereséges három hónapja. A negyedéves profit 22 százalékkal haladta meg az amerikai elemzői várakozásokat.

Az autógyártó minden régióban nyereséget könyvelt el, erős növekedést tapasztaltak Ázsiában, ahol 28 százalékkal nőttek az eladások. A forgalom Észak-Amerikában 12 százalékkal bővült. A Ford vezetősége szerint a Japánt ért földrengés több autógyártót érzékenyen érintett, az amerikai gyártónak 12-14 ezer jármű eladása „esett ki” a szerencsétlenség miatt.

A Ford a tervek szerint mintegy 1,5 millió járművet gyárt világszerte a következő negyedévben, 12 ezerrel többet, mint egy évvel ezelőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.