BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ajándékokkal igyekszik jóvátenni "bűnét" a Sony

A Sony ingyenes hozzáféréssel kompenzálja azokat a felhasználókat, akiket érinthetett a csaknem 80 millió ügyfelet veszélyeztető hacker támadás a PlayStation hálózatán.

A Sonynak időre lesz szüksége ahhoz, hogy visszaszerezze az online biztonsági rendszereibe vetett bizalmat. A japán cég most arra készül, hogy újra beindítja a PlayStation videó játékok hálózatát, miután a rendszert használó 78 millió ügyfelére vonatkozó személyi adatok szivárogtak ki.

A Sonyt komoly presztízsveszteség érheti amiatt, ahogyan a PlayStation internetes hálózatának feltörését kommunikálta. A minden idők eddigi legnagyobb hacker akciójának számító támadás során mintegy 78 millió ügyfél személyes adatai juthattak illetéktelen kezekbe. A japán óriáscég ráadásul csak egy héttel azután adott hírt az esetről, hogy április 19-én érzékelte a rendszerhibát. A Reuters szerint a felhasználókat az sem nyugtatta meg, hogy a teljes PlayStation hálózat leállítását követően a Sony korlátozott ingyenes szolgáltatásokkal próbálta kárpótolni őket.

A vállalat elnézést kért a történtekért és közölte: fokozott biztonsági felügyelet mellett, lépésenként indítja újra a PlayStation hálózatot.

Elemzők arra figyelmeztettek, időbe telik, amíg az ügyfelek bizalma helyreáll,  ez viszont csapást jelent a fogyasztói elektronika óriására. A Goldman Sachs úgy becsülte, hogy az incidensnek a teljes bevételre gyakorolt hatása mintegy 50 milliárd jenre (109 milliárd forint) becsülhető. A PlayStation hálózatán megközelítőleg 10 millió érvényes bankkártyát tartanak nyilván, a többi felhasználó feltöltőkártyás módszerrel fizet a szolgáltatásokért. Az incidens kapcsán jogi eljárást és vizsgálatot indítottak a hatóságok Észak-Amerikában és Európában is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.