BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az agrárkamarai tagdíjak ügyét is megoldanák

Új szempontok mérlegelését ajánlja és új irányt javasol a jogalkotóknak a kamarai törvény megújítása során az eddig megismertekhez képest a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

Lapunkhoz eljuttatott közleményük jövő év január elsejétől egyetlen, erős felhatalmazással rendelkező közjogi kamara felállítását javasolja, Magyar Gazdasági Kamara (MGK) néven. Meg kellene szüntetni a területi kamarák ma még meglévő kettősségét (területi kereskedelmi és iparkamara, illetve területi agrárkamara), s így jelentősen egyszerűbbé és olcsóbbá válhatna a gazdasági önkormányzat működtetése.

A széles jogosítványi körrel rendelkező MGK szervezeti felépítésében az ipari, a kereskedelmi, a mezőgazdasági és a szolgáltatási szektor elkülönített alelnöki irányítás alá tartozhatna, s szervezeti struktúráját a területi gazdasági kamarák átvehetnék. Kibővült feladataihoz állami forrásokat kapna. Az egységes kamarai tagdíj (regisztrációs díj) 5000 forint/év lehetne (ahogy tegnap mi is megírtuk).

Ezzel elkerülhetővé válna az agrár- és az iparkamara indokolatlanul eltérő alapú és mértékű tagdíjfizetési gyakorlatának a törvénybe iktatása. Mint Dávid Ferenc VOSZ-főtitkártól megtudtuk: a legnagyobb hazai tulajdonú hálózatnak, a Coop csoportnak az agrárkamarai törvénytervezet képlete szerint évi 850 millió forint (!) tagdíjat kellene fizetnie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.