BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Duplázta EU-exportját a Rába

A Rába a várakozásoktól elmaradó első negyedéves eredményekről számolt be gyorsjelentésében. „A 180 millió forintos üzemi veszteség 20 millió forinttal haladta meg a várakozásunkat, így a 177 millió forintos nettó eredmény is jócskán alulmúlta a 356 millió forintos becslésünket” – mondta Tabányi Mónika, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

A csoport három üzletága közül az alkatrész- és a járműüzletág tudott pozitív üzemi eredményt felmutatni. A 9,3 milliárd forintos értékesítés 17 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet.

A futóműüzletág jelentős eladásbővülése elsősorban a stratégiai piacnak számító EU-export megduplázódásával magyarázható, de az amerikai és a FÁK-országokbeli eladások is 9-9 százalékkal emelkedtek. Az alkatrészüzletág szintén az EU-exportnak köszönhette árbevétel-növekedését. A járműüzletág árbevétele a honvédségi megrendelések feleződésének következtében esett jelentősen vissza.

A Rába csoport tízszázalékos árbevétel-növekedéssel és több stratégiai projekt beindulásával számol 2011-ben – jelentette ki Pintér István elnök-vezérigazgató, aki az idén pozitív nettó eredményt, és változatlan kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenés előtti eredményt (EBITDA) vár. A társaság az idén sajátrészvény-vásárlást is tervez.

Az alkatrészüzletágnak komoly esélye van, hogy a nyugat-európai személygépkocsi márkák beszállítója legyen. Az erre vonatkozó megállapodás a második fél évben várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.