BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éger: Egy hónap múlva nem lesz elég orvos - Halotti csend

Csalódott vagyok az eddigi egészségügyi kormánytevékenység kapcsán - mondta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a Világgazdaság egészségügyi konferenciáján.

A szakértő szerint az orvosok arra számítottak, hogy az ellenzékben, a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal keretében kialakított programot tekintik majd alapul és ehhez képest határozzák meg a forrásokat.

Élő videóközvetítés és további megszólalók itt

Csakhogy a kormány a gombhoz szeretné varrni a kabátot, a gazdasági szűkösség határozza meg az egészségügy helyzetét. A MOK nyolc éve ismerteti a problémákat és bár az ágazatban most csend van, kérdés, hogy ez a béke vagy a haldoklás csendje-e. "A hallgatás és a tehetetlenség kényszerében" van az orvostársadalom Éger szerint, az elvándorlás óriási veszélyt jelent.

Nincsenek válaszok, nincs szakmai kommunikáció és nincs előrelépés, hiába a nagy nevet viselő tervek. Helyenként már bizonytalan a betegellátás, nem biztosított az ügyelet, devalválódik a szakmai értékrend és ezzel együtt az ellátás minősége is, ez abból is látszik, hogy szaporodnak a sajtóban kiemelt negatív ügyek.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.