BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Facebook: Céget béreltünk fel a Google megtorpedózására

A Facebook beismerte, hogy egy reklámcéget fogadott fel annak érdekében, hogy rámutasson a Google személyes adatok kezelésében jelentkező állítólagos gyenge pontokra, de tagadta, hogy szándékában állt befeketíteni az internetes kereső óriást.

A Facebook, amely már maga is követett el botlásokat e téren a szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelekkel kapcsolatban, a Burson-Marstellar PR céget bérelte fel, hogy felhívja a figyelmet arra, minként használják a Google Social Circles-t - a cég kevésbé ismert közösségi hálózati szolgáltatását. A cég több újságíróval és a személyes adatok kezelésére szakosodott szakemberrel lépett kapcsolatba anélkül, hogy felfedte volna ügyfele személyazonosságát.

A magyarázat szerint arra azért volt szükség, mert a Facebook menedzsmentje biztosan akarta tudni, hogy a felhasználók nem szeretnék, ha a portálon feltüntetett információkat megjelenítené a Google. Hozzátették: a Facebook semmilyen módon nem járult hozzá, hogy a Google Social Circles felhasználja az általuk kezelt információt. A Google nem reagált a hírre.

A Reuters felhívja a figyelmet arra , hogy ez az ügy is aláhúzza a két óriáscég között dúló, egyre intenzívebbé váló versengést. A Facebook és a Google adatkezelési gyakorlata időzített bomba lehet az internet következő időszaka számára, hiszen a digitális jelenlét elterjedésével egyre több vállalat kezel érzékeny adatokat, például bankkártya információkat.

Mint arról beszámoltunk, a Symantec a közelmúltban tette közzé felmérését, mely szerint éveken keresztül, mintegy százezer Facebookos alkalmazásból jutottak ki személyes adatok harmadik fél, elsősorban reklámozók részére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.