BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sony: Csúnya új világ

Howard Stringer, a Sony vezérigazgatója a The Wall Street Journalnek adott interjújában hangsúlyozta: a modern infokommunikáció világában senki sem lehet száz százalékig biztonságban.

Stringer a Sonynál a közelmúltban kirobbant adatkiszivárgási botrány kapcsán hangsúlyozta, hogy a Playstation hálózat ellen irányuló támadások túlmutatnak a cégen, sőt az online játék üzletágon is. Mint arról beszámoltunk, hackerek egy máig azonosítatlan csoportja összesen több mint 100 millió, a Playstation hálózatába regisztrált felhasználó személyes adataihoz jutott hozzá, beleértve a születési dátumokat és bankkártya adatokat is.

Stringer a The Wall Street Journalnek elmondta: a közeljövőben az országos energiahálózatokat, pénzügyi központokat és forgalomirányító rendszereket érhetik hasonló támadások. "Ez a kezdete a most következő korszaknak – ez csúnya új világ lesz" – fogalmazott a Sony első, nem japán származású vezére, akinek hírneve sérült, mivel csak az adatbotrány kirobbanása után napokkal kért személyesen bocsánatot az ügyfelektől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.