BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb kínos incidens a Sonynál - Megint leállt a hálózat

A Sony ideiglenesen leállította a Playstation Networkot (PSN) és a Criocity hálózatot, miután felfedezték, hogy egy biztonsági rés még maradt a rendszereken.

A Sony jelenleg éppen a két hálózat újraindításán dolgozik, miután pár hete hackerek több mint 100 millió ügyfelük adataihoz jutottak hozzá a rendszerek feltörésével. A japán óriáscég jelezte, hogy csak fokozatosan indítja újra a PSN és Criocity hálózatokat, hogy a lehető legjobban bebiztosítsa a felhasználókat.

Az AFP beszámolója szerint az újraindulás máris megdöccent, a Sony ugyanis észlelte, hogy a jelszó törlése funkció segítségével feltörhető a rendszer. A hackerek megváltoztathatják az adott felhasználó jelszavát, ha ismerik az e-mail címét és a születési dátumát, ezzel pedig – ismételten – érzékeny adatokhoz juthatnak.

A Sony hangsúlyozta, hogy csak ideiglenesen állította le a két rendszert és nem történt újabb hackelés. A vállalat arra bíztatja az ügyfeleket, hogy aki még nem tette, az közvetlenül a Playstation 3  készüléken módosítsa a jelszavát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.