BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BKK: A 4-es metró EU-szerződése előírja a dugódíj bevezetését

A főváros forgalmi helyzete egyre sürgetőbb intézkedéseket tesznek szükségessé, ennek része a személyforgalmi behajtási díj, ismertebb nevén a dugódíj jövőbeni bevezetése is – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fejlesztésekről szóló összefoglalójában.

A BKK a dugódíj bevezethetőségére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmány készítését kezdi meg, hozzátéve, hogy a behajtási díj bevezetését a 4-es metró finanszírozásáról szóló európai uniós finanszírozási szerződések is előírják. A Fővárosi Közgyűlés június 22-én dönt az ehhez kapcsolódó forrásokról.

A városi úthasználati díj céljai a torlódások csökkentése, a levegőszennyezés visszaszorítása  és a környezetbarát közlekedésfejlesztési projektek finanszírozásához bevételek generálása lehet, amellett, hogy a közösségi közlekedés fejlesztésének és fenntartásának finanszírozhatóságához is hozzájárul - fogalmaz a BKK.

A BKK emellett megkezdte a Széll Kálmán tér átalakítására vonatkozó előzetes tervezést, a részletes tervek kidolgozására a Központ szerint 2011 nyár végétől kerül sor. A BKK ezen kívül megkezdte a Nyugati téri aluljáró felfejlesztésének kidolgozását és haladnak az elektronikus közlekedési jegyrendszer megtervezésével kapcsolatos munkálatok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.