BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezúttal térdre kényszerítették az Apple-t

Több éves pereskedés után lezárult egy korszak: megegyezett a két távközlési óriás. A Nokia ugyanis bejelentette, hogy az Apple hajlandó fizetni a finn gyártó által szabadalmaztatott technológiájáért.

"A megállapodással minden szabadalmi eljárás lezárult a két társaság között” – jelentette be a Nokia. A finn gyártó 2009-ben indított eljárást a kaliforniaiak ellen, s azzal vádolta az amerikai gyártót, hogy a Nokia által szabadalmaztatott technológiai eljárásokat ellopta. Az Apple nem sokkal ezután visszaperelte a finneket hasonló váddal.

A Nokia bejelentése szerint a megegyezés egy egyösszegű kifizetést és folyamatos, maghatározott díjat is tartalmaz, ám ennek mértékét nem hozták nyilvánosságra.

Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója annyit közölt: örül annak, hogy az Apple csatlakozott a Nokia-lincenszet használók egyre növekvő táborához. Ahogy fogalmazott, a megegyezés megerősíti a Nokia licensz-portfóliójának vezető szerepét, s további fejlesztéseket terveznek a mobiltávközlési piacon.

A Nokia egyebek mellett az érintőképernyő, a hívóazonosító, a 3G és a wi-fi technológia ellopásával vádolta az Apple-t, s az amerikaiak is több szabadalommal védett megoldás miatt nyújtott be keresetet. Az egymás ellen felhozott vádakat mindvégig cáfolták a felek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.