BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem talál állást? Borsodban 670 új állást hirdetnek meg

Hatmilliárd forintot érő beruházást hajt végre a világ harmadik legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, az amerikai Jabil Circuit Magyarországon.

Egyedi kormánytámogatásban részesülhet az amerikai Jabil Circuit soron következő, 23 millió eurót (mintegy hatmilliárd forint) érő magyarországi nagyberuházása, amelynek révén 670 fővel, köztük 50 diplomással bővülhet a társaság tiszaújvárosi gyártóbázisa – jelentette be Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár.

A cégnek a szubvenció elfogadásával ötéves monitorozást is vállalnia kell, hogy valóban teljesíti majd a kormánynyal kötendő megállapodásban foglaltakat. A támogatás nagyságát viszont csak azután hozzák nyilvánosságra, ha döntött a kérdésben a kormány, várhatóan őszig sor is kerül rá – tette hozzá az államtitkár. Megjegyezte továbbá, hogy a szubvenció mértéke nem éri el a munkahelyenkénti egymillió forintot. Ez az államháztartás számára alig egy éven belül már nyereséggel térülhet meg, és mivel az új beruházás is exportcélú, a devizamérleghez is pozitív lesz a hozzájárulása.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.