BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Válság előtti szinten a külkereskedelem

Az év első negyedévében a külkereskedelemi termékforgalom volumene jelentősen nőtt, az exporté 18, az importé 16 százalékkal haladta meg az előző évi szintet - írja legfrissebb gyorsjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A külkereskedelmi mérleg aktívuma 562 milliárd forintot (2071 millió eurót) tett ki, 174 milliárd forinttal (614 millió euróval) többet, mint 2010 azonos időszakában.

Az első háromhavi kivitel értéke 5456 milliárd forint (20 milliárd euró), a behozatalé 4893 milliárd forint (18 milliárd euró) volt, ezzel az export és import forintértéke is meghaladta a gazdasági világválság előtti – 2008 azonos időszaki – szintet.

A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala 2011 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest importban 6,2, exportban 5,9 százalékkal emelkedett. A cserearány 0,3 százalékkal romlott

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.