BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húszezer négyzetméteres irodakomplexum a Váci úton

A magyarországi KPMG a Futurealt választotta új budapesti „built-to-suit” központjának megépítésére – tájékoztatott az ingatlanfejlesztő. A tanácsadó KPMG az új, húszezer négyzetméteres irodaház felét foglalja majd el, amely a Váci úti irodafolyosó legszembeötlőbb sarkán – sajtóspekulációk szerint az Árpád hídnál – kap helyet, közvetlenül a metróállomás fölött.

 A tíz évre szóló bérleti szerződés 2014-ben lép érvénybe. Az építkezés 2012-ben kezdődik, a beruházási értéket illetően lapunk nem kapott közelebbi felvilágosítást.

A nagyon alapos kiválasztási folyamat eredményeként a KMPG a Futureal mellett tette le a voksát, amely elvállalta, hogy felkutatja és megszerzi a KPMG igényeinek leginkább megfelelő helyszínt, valamint csúcsminőségű irodaházat tervez, amely legalább egy évtizeden át ad majd otthont a vállalatnak.

„A projekt minden szempontból tökéletes: nagyszerű bérlő, remek, jól látható elhelyezkedés és kiváló tömegközlekedés” – nyilatkozott Tatár Tibor, a Futureal Management vezérigazgatója. „Mi több, a »built-to-suit« épület a BREEAM környezetvédelmi tanúsító rendszer zöld, azaz nagyon jó szintű minősítését célozza majd meg. Arra törekszünk, hogy példát mutassunk a bérlő és bérbeadó közötti nagyon szoros együttműködésre, valamint egy olyan épület fejlesztésére, amely mind a KPMG, mind a Futureal jelképévé válhat” – tette hozzá a szakember.

A kiválasztási folyamat és az üzletkötés során a KPMG a jelentős közép-európai tapasztalattal rendelkező ingatlanbefektető, fejlesztő és vagyonkezelő társaság, a ConvergenCE szaktanácsadását vette igénybe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.