BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kissé visszaesett a Yahoo! árbevétele

A Yahoo! legutóbbi üzleti negyedévében 237 millió dollár nyereséget jelentett a 2010 áprilisa és júniusa között elért 213 millió dollár után, azonban az első fél évet tekintve az idei 463 millió dollár visszaesés a tavalyi 528 millióval szemben – számolt be a társaság honlapján eredményeiről.

A javuló negyedéves eredményt úgy érte el a cég, hogy bevétele 5 százalékkal esett vissza a vártnál kisebb online hirdetési bevételek miatt, ennek megfelelően első hat hónapjának bevétele is kisebb lett a tavaly jelentett értéknél. Az online társaság bevétele 1,1 milliárd dollár volt az áprilistól június végéig tartó időszakban, eközben a működési kiadások 743 millió dollárról 700 millióra csökkentek.

A Yahoo! menedzsmentjének várakozása a következő időszakra is hasonló trenddel számol: a harmadik negyedév bevételét 1,05 és 1,1 milliárd dollár közé várják, ez nem éri el a piac által várt 1,12 milliárdot. „A cég próbálja megoldani az égető problémáit, de közben újabb megoldásra váró nehézségek kerülnek elő, a Yahoo! ismét csalódást okozott” – kommentálta a cég körül kialakult hangulatot egy amerikai elemző.

A piac mintha előre beárazta volna az eredmények visszaesését: májusban még 52 hetes csúcsán, 18,84 dolláron állt a cég részvénye, de mostanra több mint 20 százalékot veszítve 14,26 dolláron kereskedtek az értékpapírral, miután a negyedéves hírekre reagálva egy százalékkal esett a hivatalos zárását követő kereskedésben. Carol Bartz, a Yahoo! vezérigazgatója szerint a most publikált jelentés a jó, a biztató és a nem kielégítő számok keveréke. A szakember elmondta azt is, hogy új értékesítő csapatot állítottak fel, akiknek még időbe telik, hogy felvegyék a cég ritmusát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.