BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobil, nem csak beszédhez

A néhány évtizede még bőröndként cipelt mobilokból mára alig pár centis kütyük lettek, amelyekbe elképesztő mennyiségű „okosság” fér. Alap, hogy zenét hallgathasson a tulajdonosa, kamerát rejt a hátlap, de a hangrögzítés, a filmnézés és az internetezés lehetősége is megszokott. Ha pedig a kijelző kicsi, választható projektoros telefon, amely a falra vetíti a műsort.

A több szolgáltatóval szerződőknek sem kell két-három készüléket cipelniük, a gyártók erre is találtak megoldást: kifejlesztették a dual, illetve a tri SIM kártyás mobilokat. Utóbbit azoknak készítik, akik sokat utaznak a világban.

Az okostelefonok, a saját operációs rendszerrel ellátott, érintőképernyős mobilok a nevükből fakadóan számtalan „okosságot” rejtenek. Van bennük például GPS-navigáció és tucatnyi személyre szabható funkció.

A telefonok gyártói a külcsínre is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. Némelyik ékszerként viselhető, van karóraként és telefonként egyszerre funkcionáló darab, és valóban egyedi, ha csörrenéskor egy cigarettás dobozba vagy egy „széthajtogatható” Ferrariba szól bele az ember. De a hagyományos telefonoknak is léteznek luxuskivitelű változatai, az úgynevezett „gold phone”-ok. Minden darab kézzel készített és sorszámmal ellátott, arannyal, zafírral, rubinnal és egyéb drágakővel készített csoda.

A világ egyik legdrágább és legexkluzívabb mobiltelefonja a GoldVish Le Million de la Nuit nevű készüléke, amely aranyból és 120 karátnyi gyémántból készült, és a világon mindössze három egyedi példány van. Kiváló minőségűek és limitált példányszámúak a Vertu cég telefonjai is. A luxus mellett a vállalat még 24 órás „concierge” szolgáltatást is nyújt minden készüléke mellé, ahol bármilyen kérésnek igyekeznek eleget tenni, legyen szó szállás- vagy asztalfoglalásról, utazásszervezésről, esetleg magánrepülőgép-bérlésről. Nem csoda, hogy Madonna és Gwyneth Paltrow nem sajnálta a hat számjegyű összeget egy ilyen zsebben hordozható „inasért”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.