BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobillal fizethetik a buszjegyet a szolnokiak

Magyarországon július végén kezdi meg a Magyar Telekom az új, érintés nélküli mobiltechnológiára (NFC) épülő elektronikus közlekedési rendszer tesztelését Szolnokon.

Az ebben részt vevő mobiltelefonokkal csupán egy érintéssel érvényesíthető a buszjegy vagy bérlet a Jászkun Volán helyi járatain. A próbaüzem keretében a távközlési cég hamarosan elindítja az SMS-sel és a webshopon keresztüli jegy- és bérletvásárlást is.

Mobilkészülékén a vevő megnézheti azt is, mikor jár le a bérlete vagy mennyi jegy áll még rendelkezésére. Az elektronikus bérleteket és jegyeket az ellenőrök speciális kézi készülékekkel ellenőrizhetik. A tervek szerint a szolnokiak az SMS-sel és a webshopban vásárolt jegyeiket a jövőben a buszokon vagy mobilinterneten is feltölthetik majd a telefonjukra, elkerülve így a sorban állást.

A Magyar Telekom két éve indította el T-City néven a jászsági megyeszékhelyen innovációs programját, ennek keretében legutóbb májusban bevezette a Városkártyát. Ez személyre szabott, intelligens kártya, amelynek segítségével akár egy komplex közösségi szolgáltatásrendszer is elérhető az adott körzetben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.