BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ne lepődjön meg, ha kereséskor furcsa vírusfigyelmeztetést lát

A Google egyes felhasználók esetében sárga figyelmeztető táblát helyez el a keresési találatok fölé, hogy ezzel tájékoztassa az internetezőket az őket ért esetleges vírusfertőzésről.

"Úgy tűnik, az Ön számítógépe fertőzött" – olvasható a Google által megjelenített ablakban, amely arról tájékoztatja a felhasználókat, hogy az adott vírus átirányíthatja az internetforgalmat. A felhasználók most először találkozhatnak ilyen figyelmeztető táblával. A keresőóriás egyelőre szűkszavúan nyilatkozott az ügyben, blogbejegyzésükben közölték: segíthetnek a vírusvédelmi szoftverek frissítésében és a kórokozó eltávolításában.

A Search Engine Land szerint a Google nem a legmegfelelőbben jár el az ügyben, hiszen nem tisztázza, milyen vírusról van szó és pontosan mi lehet a helyzet megoldása. A szakportál tudomása szerint a bűnös egy magát Windows vírusirtónak álcázó program, amely ennek megfelelően kizárólag a Windows operációs rendszerrel futó számítógépeket érinti.

A kártevő egyébként annak rendje és módja szerint a Google-hoz csatornázza a felé induló kéréseket, de előtte vélhetően kiközvetíti egy harmadik félnek, amely rögzíti az adatforgalmat. A keresőcég szóvivője szerint azért nem nevezték meg, pontosan milyen vírusról van szó, mert számos változata kering az interneten. A Google arról nem nyilatkozott, hogy a jövőben is alkalmaznak-e majd hasonló figyelmeztetéseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.