BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogyan zárhatnak ki a saját Facebook oldalunkról?

A Sophos IT-biztonsági cég arra hívja fel a figyelmet, hogy a közösségi portál tájékoztatása ellenére az adminisztrátorok relatíve könnyen kitilthatják egymást az egyes oldalakról.

A Facebook saját tájékoztatója azt állítja, hogy, bár az egyes oldalak adminisztrátorai kitilthatják egymást, ezt nem tehetik meg az oldal létrehozójával. Vagyis egy később adminisztrátori jogosultsággal felruházott felhasználó nem zárhatja ki az oldal létrehozóját. A Sophos viszont a The Register cikke szerint arra figyelmeztet, hogy a valóságban ez távolról sincs így.

Graham Cluley, a Sophos szakértője úgy látja, a biztonsági rés miatt sokkal könnyebb elrabolni egy Facebook-oldalt, mint azt gondolnánk és egyelőre nem tudni, mit tesz az ügyben a portál. Cluley ugyanakkor nem túl optimista ez ügyben, meglátása szerint a Facebook nem tesz sokat az elrabolt oldalak ügyében, ezért a legjobb, ha a felhasználók alaposan megválogatják, kit ruháznak fel adminisztrátori jogosultsággal. A jelenség egyébként főleg a nagyobb cégeket, szervezeteket érintheti hátrányosan, amelyek gyakran több embert delegálnak az oldaluk karbantartására

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.