BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét brutális üzemanyagár-emelés

Hat forinttal nő a benzin és 7 forinttal a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését.

Így a benzin átlagos ára 396 forintra nő, a gázolajé pedig 383 forintra. Az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább kutak között akár 40 forint is lehet.

Ezzel már sorozatban harmadszorra emelkedik mindkét üzemanyag típus ára és ismét megdől a rekord. Utoljára augusztus végén örülhettek az autósok annak, hogy a Mol nem változtatott az árakon.

A nyersolaj ára négyhetes emelkedést követően a múlt héten ismét csökkenni kezdett, a WTI ára 88 dollár közül mozog, miután ismét fellángoltak az eurózóna adósságválságával kapcsolatos indulatok. Az euró gyengülése csökkenti a dollárban jegyzett nyersolaj árát, a trendet pedig a szakértők szerint az amerikai készletek csökkenése sem állítja meg.

Novembertől a gázolaj jövedéki adója 110 forint lesz a jelenlegi 97,35 forinttal szemben, a benziné nem változik, 120 forint marad. A gázolaj jövedéki adójának mintegy 13 forintos emelése, az áfát is beleszámítva, több mint 16 forinttal drágítja az üzemanyag literenkénti kiskereskedelmi árát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.