BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltűnhetnek a Sony Ericsson telefonok

A Reuters információi szerint a Sony fontolgatja, hogy kivásárolja az Ericssont a mobiltelefon-gyártó vegyesvállalatból.

A Sony egyre keményebb riválisokkal néz szembe a mobilpiacon, ahol az Apple és a Samsung is erőteljesen építi pozícióit. A Sony és az Ericsson szövetsége tíz év után most véget érhet, a két vállalatnak hamarosan el kell döntenie, meghosszabbítja-e az 50-50 százalékos tulajdonú vegyesvállalat élettartamát. A Reutersnek nyilatkozó céges források szerint előfordulhat, hogy a válasz nem lesz, mivel a japán konszern fontolgatja, hogy kivásárolja partnerét.

A JP Morgan elemzője szerint a mintegy 1,3 milliárd dollár értékű felvásárlás pozitív fordulatot jelenthet a Sony számára, amely így egyesítheti a termék és a hálózati szolgáltatás üzletágakat. Ugyanakkor a Daiwa elemzője emlékeztet arra, hogy a részvényesek némi aggodalommal figyelik az eseményeket, amit jól tükröz a kissé csökkenő részvényárfolyam is. A befektetők azon morfondírozhatnak, miből finanszírozza majd a vásárlást a Sony és külön nehézséget jelenthet az Ericsson nevére bejegyzett szabadalmak értékének felbecsülése is.

Pár évvel ezelőtt a Sony Ericsson még a negyedik legnagyobb mobilcég volt az értékesítéseket tekintve, mostanra azonban a kilencedik helyre csúszott vissza. A jelek szerint az Ericsson befektetői örülnek a hírnek, a cég részvényeinek árfolyama emelkedett, hiszen a vegyesvállalat a Sanford Bernstein elemzője szerint jelenleg 0- -1 milliárd eurót jelent a svéd cégnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.