BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ennyi az átlagos havidíj a Telenornál

A Telenor Magyarország ma közzétette 2011 harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit.

A cég szerint, bár a szabályozási környezet továbbra is jelentős hatással van a társaság teljesítményére, az új Hipernet hálózat és a kapcsolódó szolgáltatások pozitív hatása már megmutatkozik az eredményekben.
 
„2011 harmadik negyedévében folytatódott az előző negyedévi trend, azaz a nem hangalapú árbevételünk és mobilinternet előfizetőink száma növekedett. Ez a pozitív fejlemény hálózatmodernizációs programunk és új szolgáltatásaink sikerét tükrözi, azaz a Klikkben, az Okostarifákban és a Hipernetben megtestesülő mobilinternet stratégiánk első eredményeit. Örömmel látjuk, hogy ügyfeleink értékelték az új, gyors mobilinternet szolgáltatás bevezetését és fizetni is készek a prémium szolgáltatásokért.  Bízunk benne, hogy mobilinternet iránti elkötelezettségünk értéket teremt ügyfeleink és részvényeseink számára egyaránt” – nyilatkozta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.
 
A 2011 harmadik negyedév árbevétele csökkent az előző év megfelelő időszakával összehasonlítva. A szezonalitásból eredően az EBIT és az EBITDA értéke jóval kedvezőbb a 2011 korábbi negyedéveihez viszonyítva, de nem éri el még a 2010-es szintet, főként a távközlési különadó és a folyamatban lévő hálózatmodernizáció nyomán felmerült magasabb értékcsökkenési költségek miatt.

A cég az idén az első negyedévben 37,55 milliárd forint, a másodikban 39,636 milliárd forint bevételt ért el, míg az eredménye 13,1, illetve 14,2 milliárd forint volt. Az egy előfizetőre jutó átlagos havi díj 3 655 forint volt, szemben a tavalyi 3 762 forinttal. Az idei korábbi negyedévekben ez az összeg 3 279, valamint 3 526 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.