BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez lehet Steve Jobs utolsó nagy húzása

A Piper Jaffray elemzői szerint elképzelhető, hogy az Apple 2014-ig egy 6 milliárd dolláros beruházással beszáll a televíziós üzletágba.

Az elemző cég Steve Jobs minap megjelent életrajzában is bizonyítékot talált arra nézve, hogy az Apple új piac meghódítására készül. Jobs Walter Isaacson életrajzírónak arról beszélt, hogy integrált televíziós élményt szeretne létrehozni, amelyben fennakadás nélkül összekapcsolódik a teljes iCloud a lehető legegyszerűbb felhasználói felülettel kombinálva.

Gene Munster elemző úgy véli, hogy Jobs megoldást talált a projekt egyik nehéz feladatára, vagyis az élő televíziós műsor és az iCloud korábban rögzített tartalmainak kombinálására. Ehhez az elemző szerint az új iPhone hangirányítási funkcióját használná fel a cég. A Piper Jaffray egyébként más információkkal is rendelkezik a teória alátámasztására. Az ázsiai gyártókkal való tárgyalás során a cég arra jutott, hogy az Apple LCD-képernyők gyártásáról kötött megállapodást, bár ezek méretét nem tudták kinyomozni.

Viszont egy ázsiai beszállítónál dolgozó informátor azt állította, hogy a rejtélyes készülék valóban televízió lesz. Emellett október elején az Apple televíziós tartalmak böngészésére alkalmas technológiával kapcsolatos szabadalmi kérelmeket terjesztett be az amerikai szabadalmi hivatalhoz. A Piper Jaffray meglátása szerint jövőre az Apple 1,4 millió televíziót értékesíthet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.