BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit csinál Oroszországban a Siemens?

A Siemens német konszern 1,37 milliárd dollárt fektet be Oroszországban a következő három év folyamán - jelentette ki Peter Löscher, a konszern vezére a The Moscow Times keddi jelentése szerint.

Löscher azt követően tette a bejelentést, hogy más nemzetközi vezető menedzserekkel együtt Moszkvában találkozott Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel, akivel új oroszországi üzemek létrehozásáról tárgyaltak. "Az volt a benyomásom, hogy egy új befektetési offenzíva van kibontakozóban" - hangoztatta Löscher a találkozóról szólva, hozzátéve: a Siemens aktívan részt vállal ebben - tette hozzá.

Az orosz lap megjegyzi, hogy ezzel a Siemens az egyik legnagyobb befektetővé válik Oroszországban. A német konszern négy régióban; Szverdlovszkban, Voronyezsben, Permben és Leningrádban hoz létre vagy bővít kapacitást. Ezzel kapcsolatban a Financial Times Deutschland (FTD) megjegyzi, a müncheni konszern segítséget nyújt Putyinnak az orosz gazdaság modernizálásában.

A lap idézi Löschert, aki szerint "technológiai partnerséggel támogatják az ország modernizálására vonatkozó becsvágyó terveket és új, még szélesebb alapra helyezik az orosz partnerekkel való együttműködést". A Siemens stratégiai piacnak tartja Oroszországot és a vállalat jelentősen hozzájárul Moszkva terveinek megvalósításához, amelynek keretében modernizálnák az ország elmaradott ipari bázisát.

 


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.