BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

400 forintos benzinárral 200-ért fuvarozunk? - Taxis tüntetés, videó

A szakszervezetek becslése szerint mintegy ezer taxis vett részt öt-hatszáz autóban a forgalomlassító demonstráción, melyet a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete és az Országos Taxi Szövetség szervezett.

A menet az Albertirsai útról indult, majd az Erzsébet hídon át ért Budára, innen pedig a Lánchídon át indult vissza Pestre, ahol a Hősök terén ért vége a demonstráció.

A szakszervezet a fix fővárosi tarifa bevezetését és a létszám korlátozását szeretné elérni.  A taxivezetők saját állításuk szerint napi 14-16 órát dolgoznak, és ez sem elegendő a tisztességes megélhetéshez.

Az akció célja, a hatóságilag rögzített ár bevezetése és a létszám megfelelő szabályozása, valamint a megfelelő szakmai rendezés. A taxis szakszervezet hangsúlyozza: tisztában vannak azzal, hogy káoszt okoznak Budapesten, de az átlátható taxizás mindenkinek fontos, ezért addig gyakorolják alkotmányos jogaikat, amíg a főváros vezetése nem veszi komolyan őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.