BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bőgeti a fűnyírót az E.On hazai piacán

Az E.On német energiaóriásnak Németországban mintegy 6500 munkahely megszűnésével kell számolnia.

A németországi létszámcsökkentésre vonatkozó ezen számadat hitelesnek tűnik - hangoztatták vállalati körökben. Düsseldorf, Essen, Hannover és München, mint igazgatási telephely a takarékossági meggondolások jelenlegi állása szerint megmarad. Ám a konszern átalakítása nyomán Münchenben, Hannoverben  és Düsseldorfban csökkentik a központok méretét - jelenti az N24.

Az igazgatási központok munkatársait már tájékoztatták a struktúraváltás részleteiről. Johannes  Teyssen, a konszern főnöke korábban az atomenergia kivezetését jelölte meg a takarékossági lépések okaként. Az E.Onnak évente 1,5 milliárd eurót kell megtakarítania emiatt. Az önköltségcsökkentési célkitűzést 2015-ig kell elérni, a cég fele-fele részben hajtja végre a vágásokat az anyagi és a személyi költségek terén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.