BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mire költi az Apple ezt a hihetetlen sok pénzt? A Samsungra?

Az elmúlt három évben kilencszeresére emelkedett az Apple capexe és a jelek szerint a hatalmas összeg nagy részét a beszállítói, így többek között a Samsung gyárainak felszerelésére költi az almás vállalat.

Az Apple a következő évben 7,1 milliárd dollárt fordít majd fejlesztésekre úgy, hogy ebben az összegben nem szerepelnek a kiskereskedelmi értékesítőhálózatra fordított pénzek. A Fortune elemzői szerint a szakértők megrőkönyödtek a hatalmas összegtől, hiszen ez a szám azt jelzi, hogy a capex az elmúlt három évben a kilencszeresére ugrott.

A Bernstein elemzője, Tony Sacconaghi ügyfeleinek küldött elemzői kommentárjában azt latolgatja, mire költheti ezt a hatalmas pénzmennyiséget az Apple. A vállalat azt már közölte, hogy az összeg legnagyobb részét eszközbeszerzésekre fordítja majd. Az elemzők arra következtetnek, a vállalat a kizárólag az Apple számára gyártott alkatrészek készítéséhez szükséges berendezésekkel szereli majd fel a gyárakat.

A befektetések azonban elsősorban nem a legfontosabb szerződéses gyártó partnerénél, a Foxconn-nál történnek majd, hanem a NAND, a kijelzők vagy a processzorok gyártóinál. Ezek: a Sharp, a Toshiba és a Samsung. A Fortune megjegyzi: a hír iróniája, hogy miközben a Samsung és az Apple a nyilvánosság előtt ősellenségként szerepel és a hírek az egymás ellen sorra indított perekről szólnak, a színfalak mögött az Apple látja el berendezésekkel a koreai rivális gyárait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.