BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A gyermekkori álmuk vált valóra

Kellemes gyerekkori emlékek fordították a fiatal egri ingatlanbefektetőt a csokoládégyártás felé.

A karácsonyhoz közeledve nagyüzem van a novaji Stühmer édességgyárban. A szalagról folyamatosan gördülnek le a különböző ízesítésű szaloncukrok, amelyeket csomagolás után szállítanak is azonnal a boltok polcaira.

„Korábban ingatlanokkal foglalkoztam, ezért is vásároltam meg 2004-ben a Stühmer édességboltot Eger főutcáján. Az üzlet csokoládé- és kávéillata fölidézte bennem gyermekkorom dédelgetett álmát, ezért módosítottam az elképzeléseimen, és ma már a munkám túlnyomó részét az édességgyár tölti ki. Stühmer Frigyes 1868-ban Budapesten alapította Magyarország első csokoládégyárát. Ő készített először szaloncukrot, és tette tömegek számára elérhetővé a minőségi édességet. Aztán a céget államosították, a család kivándorolt, a nevet pedig egy német hölgy védette le több másik márkával egyetemben. Úgy gondoltam, hogy könnyebb piacra kerülni egy már ismert címkével, ezért megvásároltam tőle a márkanevet – meséli Csóll Péter tulajdonos. – Olyan régi termékeket támasztottunk föl, mint a Korfu szelet, az Aranydesszert, a Százszorszép desszert vagy a Melódia. Ezeket kezdetben gyártattuk, majd a sikeren felbuzdulva létrehoztuk a novaji üzemet, amit folyamatosan fejlesztünk.

Termékeink egyre népszerűbbek, s egyre több édességet készítünk, idén karácsonykor például 21-féle szaloncukrot kínálunk, a választék a tavalyi duplája. Mindegyik a lehető legjobb, minőségi alapanyagból, például a Callebaut belga csokoládéból készül, más ízvilágot nyújt a megszokott lédig árucikkekhez képest. A csomagolás is hagyományos, dupla, rojtozott papír, valamint sztaniol a Stühmer márkanévvel. A többi termékünkre is jellemző, hogy az eredeti csomagoláshoz tértünk vissza” – mutatja a deszszerteket Csóll Péter.

Ugyanakkor újítanak is, először a népszerű Korfu szelet szaloncukor változatát készítették el, ma pedig már minden csokoládéjuknak létezik karácsonyi kiszerelése. A visszajelzések ugyanis arról tanúskodnak, hogy kisebb darabban máshogyan jönnek ki az ízek, így még finomabbnak tartják a csokit a vásárlók.

„A cég folyamatosan fejlődik, az idei év az egyik legjobbnak ígérkezik. Ezen a héten egy új terméket is gyártani kezdünk, s 2012-ben is termékfejlesztésben gondolkodunk. Az idén lezárult egy gépsorfejlesztési pályázatunk, amellyel még hatékonyabbak, még termelékenyebbek lettünk. Munkába állt a hűtőalagutunk, amely a formázott termékeink gyártását tette könnyebbé. A nyolc méter hosszú készülék 120 méternyi hűtési szakaszt foglal magában, a termékek pedig másfél óra alatt hűlnek ki benne. Ennek köszönhetően nem deformálódnak. Minden fejlődésünk a vásárlóinknak köszönhető, akik a válság ellenére is egyre inkább keresik a termékeinket. Ez komoly visszajelzés arról, hogy jó úton haladunk” – teszi hozzá az elmondottakhoz az ügyvezető.

Az üzemben a gépesítés ellenére sok kézi munkával készülnek az édességek, nagy hatékonysággal állítanak elő minőségi termékeket.

Tóth Balázs-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.