BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

1600 négyzetméteres raktár, új munkahelyek: újít a Continental

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára több mint 306 millió forint uniós támogatást nyert „Telephelyfejlesztés a megnövekedett gyártó kapacitás érdekében” címen az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretében.

Az elnyert támogatás segítségével készült el a csaknem 1,6 milliárd forint költségvetésű beruházás első része, amelynek során felépült egy különleges, 1600 négyzetméteres magasraktár a termelés kiszolgálása érdekében, továbbá új munkahelyek is létesülnek. Ugyancsak az első szakasz keretében megvalósult a budapesti telephely elektromos hálózatának bővítése is mintegy 125 millió forint értékben.

Luc Quisthoudt ügyvezető igazgató elmondta, hogy a projekt második szakaszában, ebben az évben létrehoznak egy 780 négyzetméteres laborirodát, valamint sor kerül két gyártócsarnok légtechnikai fejlesztésére is. A cég a „Telephely fejlesztési” pályázat és a Kormánytámogatás keretében összesen 217 új munkahely megteremtését vállalta, vagyis a budapesti telephely 2012 végéig el fogja érni a vállalt 1250 fős összlétszámot, sőt Luc Quisthoudt szerint meg is fogják haladni.

A kölcsönzött állománnyal együtt 1700 munkatársat, köztük 300 mérnököt foglalkoztató Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára autóelektronikai részegységek és mikroelektronikai áramköri modulok gyártását végzi. A cég termékpalettájában fékrendszerek, komfort- és karosszériaelektronikák, elektronikus menetstabilizáló rendszerek, hibrid meghajtó rendszerek elektronikai vezérlőegységei, alvázelektronika és olajszenzorok szerepelnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.