BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stadler vonatokat vehet a GYSEV

A GYSEV-hez közeli forrásokból úgy értesült az indohaz.hu, hogy csak egy pályázó adott be ajánlatot a társaság motorvonat-közbeszerzésének első fordulójában. A Stadler Magyarországnál viszont hivatalosan is megerősítették, hogy ők indultak.

Mint ismeretes, a magyar-osztrák vasút a MÁV-tól több ütemben átvett, korszerűsített és villamosított Sopron–Szombathely–Szentgotthárd-vonal személyforgalmához kíván vásárolni négy motorvonatot - írja az indoház.hu.

A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. már másodszor írt ki tendert EU-s finanszírozási támogatással a villamos motorvonatokra és húszéves alkatrészutánpótlásukra.

Tárgyalásos eljárásról van szó, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az egyetlen induló valószínűleg csak akkor nem nyer, ha a tárgyalás során nem sikerül megegyezni a feltételekről. Előre sok minden nincs ugyanis meghatározva, még a szállítandó motorvonatok férőhelye sem.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.