BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trösztellenes vizsgálatot indított a Samsung ellen az EU

Az Európai Unió versenyhatósága vizsgálatot indított a dél-koreai cég ellen, mert a gyanú szerint a vállalat illegális eszközökkel igyekszik megakadályozni, hogy versenytársai hozzáférjenek bizonyos szabadalmakhoz.

Az Európai Bizottság meglátása szerint a Samsung 1998-ban tett vállalása ellenére nem kezeli fair módon versenytársai a standardizált mobileszköz-szabadalmak kapcsán. A versenyhatóság vizsgálatában az iPadre vonatkozó jogvédett technológiák használatának lehetőségeit is megvizsgálja – jelenti az AP.

A bejelentés időzítése kényes, hiszen a Samsung és az Apple hónapok óta vívja szabadalmi háborúját. A bírósági adok-kapokat tavaly áprilisban az Apple kezdte azzal, hogy azt állította, a Samsung Galaxy modelljei – beleértve a tableteket is – a „megszólalásig” hasonlítanak a kaliforniai fejlesztők alma logójú iPhone-jaira és iPadjeire. Ennek nyomán egyebek mellett a német, a holland és az ausztrál piacon érték el azt, hogy megtiltsák a dél-koreai gyártó egyes mobileszközeinek a forgalmazását. A Samsungnál ugyanakkor már azt is vizsgálják, milyen más országban van még esélyük arra, hogy a „piaci versenyt” ők is jogi útra tereljék.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.