BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vizsgálhatja az EU a magyar frekvenciatendert

Magyarország szembemegy az uniós törekvésekkel azátal, hogy az állam visszatér a távközlési piacra, s emiatt akár uniós vizsgálatra is számíthat – írja a The New York Times, amely hosszú cikkben foglalkozik a negyedik hazai mobilszolgáltató piacra lépésének várható hatásaival.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) január 31-én hirdeti ki a 900 megahertzes frekvenciasávra kiírt árverési eljárás nyertesét, mivel azonban az egyetlen versenyben maradt pályázó a Magyar Posta Zrt.–Magyar Villamosművek Zrt.–MFB Invest Zrt. alkotta konzorcium, biztosra vehető, hogy állami cég lesz a negyedik mobilszolgáltató.


Az állam visszatérése a távközlési szektorba egyértelműen a kormányzat nem ortodox megoldásai közé tartozik, hiszen az országok többségében ellentétes törekvés a jellemző – idézi Kresimir Alice-t, az IDC piackutató régiós elemzőjét a lap. A nem ortodox megoldást azonban – ahogy általában az ilyeneket – az Európai Unió is árgus szemekkel figyeli. Neelie Kroes, az Európai Bizottság médiaügyekben illetékes alelnöke, aki már korábban jelezte a médiapluralizmus és -szabadság magyarországi helyzetével kapcsolatos aggodalmait, most elmondta: megvizsgálják, hogy az NMHH független szabályozóként működött-e a frekvenciatender során.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.