BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Apple több szolgáltatást is leállított Németországban

Az Apple lekapcsolta az iCloud és a MobileMe szolgáltatásokat Németországban a Motorola által indított per kapcsán.

Az Apple hivatalos közlése szerint az érintett felhasználok továbbra is megkapják a két szolgáltatáshoz fűződő e-maileket, ha megnyitják a Mail alkalmazást. Ugyanakkor automatikusan ne érkeznek üzenetek a német határon belül. A desktopokra és laptopokra történő szolgáltatás szintén érintetlen, és a más szolgáltatók, így a Microsoft és az ActiveSync is elérhetőek a leállás ellenére.

A jelenlegi leállás oka, hogy a Motorola a közelmúltban pert nyert az Apple ellen Németországban. Az Apple ugyan érvénytelennek tekinti a bírósági döntést, de – legalábbis részben – betartja az abba foglaltakat.

Az Apple és a Motorola egyébként jó ideje vív szabadalmi háborút egymás ellen. Az Apple eddig megnyerte a "slide to unlock" funkcióval kapcsolatos vitát, most azonban csatát vesztett az iCloud és a MobileMe kapcsán. Az almás vállalat a Microsofttal szövetségben harcol a Motorola-Google páros ellen. Míg a Motorola kifejezetten agresszívan igyekszik megvédeni szabadalmi jogait, addig a két rivális azér tett panaszt az EU versenyhatóságánál, mert azt állítja, hogy az uniós szabályokkal ellentétben a Motorola nem bocsátja a versenytársak rendelkezésére a több technológia összekapcsolására irányuló szabadalmakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.