BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

INA: nem mentés, hazaszállítás

Téves az a horvát lapértesülés, amely szerint a Mol horvátországi leányvállalata, az INA egy nagy támadás miatt kimenekítette a szíriai Hayan mezőn dolgozó legtöbb munkását, a tegnapi Vecernji listnek nyilatkozó személyek pedig már nem is a társaság alkalmazottai – derül ki az INA közleményéből.

 Csak egy autót loptak el egy kisebb incidens során az INA leányvállalatától, a Croscótól, de ekkor sem került veszélybe INA-alkalmazott.
A dolgozókat az INA január végi döntése alapján szállították haza, a kockázatok minimalizálása érdekében határoztak így. A helyzet romlásától függően a társaság kész további lépéseket is tenni.

A cég szíriai termelése zökkenők nélkül folyik. A mezőn az INA 2011 elején helyezett üzembe egy gázfeldolgozó állomást, ennek köszönhetően jelentősen megnőtt az ottani termelése. 2011 első kilenc hónapjában a Mol csoport napi 149,9 ezer hordó olajegyenértéknyi (boe) termelésének a 14 százaléka, azaz napi 21,5 ezer boe származott Szíriából a Moltól kapott tájékoztatás szerint. Az INA kétszer (2011 novemberében és decemberében) jelentett be termeléscsökkentést 1500, majd 1300 boe/nap mértékben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.