BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A frankfurti járatokat törölték Budapesten a németországi sztrájk miatt

Budapesten csak a frankfurti hajnali és a délelőtti repülőjáratokat kellett kedden kilenc óráig törölni a németországi nemzetközi repülőtereken kedden kezdődött sztrájk miatt.

A Frankfurtba induló Lufthansa hajnali és délelőtti járatát törölték, míg az érkező járatok közül szintén a Lufthansa Frankfurtból reggel és délelőtt érkező járatait törölték. 

A szokásoknak megfelelően a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a www.bud.hu honlapon. 

A német szolgáltatási ágazat szakszervezeti szövetsége (ver.di) által meghirdetett sztrájk a frankfurti, a két berlini, a stuttgarti, a köln-bonni, a hannoveri, a düsseldorfi és a müncheni repülőtérre terjed ki. Stuttgartban például a repülőtéri tűzoltók sztrájkolnak, amitől teljesen megbénult a közlekedés. 

A ver.di a közszférában kezdett bértárgyalásokon képviselt álláspontjának kíván nyomatékolt adni a sztrájkkal. A szakszervezet 6,5 százalékos, és legkevesebb havi 200 eurós fizetésemelést követel a közszférában dolgozó 2 millió munkavállalónak. A munkaadói oldal ajánlata 3,3 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.