BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma indul el a magyarországi YouTube

Ma indul el a YouTube hazánkra lokalizált változata – jelentette be Heal Edina, a világ vezető videomegosztóját is kezében tartó Google magyarországi vezetője.

 A youtube.hu – amelytől a tulajdonos növekvő hirdetési bevételt vár – az ígéret szerint könnyebben elérhetővé teszi a magyar tartalmakat a hazai felhasználóknak, és a zenei jogdíjbevételek növekedéséhez is hozzájárulhat. Utóbbit szolgálhatja, hogy a YouTube a Magyarországra hangolt verzió elindításával egy időben megállapodást kötött az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel is.

Az egyezség értelmében a jövőben a magyar dal- és zeneszerzők számára anyagi haszonnal jár, ha feltöltik videóikat a világ legnagyobb videomegosztójára. A megegyezés az Artisjus által képviselt zenei repertoárra vonatkozik, abban az esetben, ha a videókat Magyarországról elérhetővé teszik a YouTube-on. A felek tájékoztatása szerint az Artisjus akkor jut bevételhez, ha a YouTube partnereinek videóihoz hirdetések társulnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.