BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett Fülöp herceg az amerikai lakáspiacra?

A januári 706 ezerről 698 ezerre csökkent a megkezdett lakásépítések száma az Egyesült Államokban az év második hónapjában – tájékoztatott kedden a Census Bureau.

A kiadott építési engedélyek számának évesített üteme viszont 3 és fél éve nem látott mértékben, 717 ezerről 682 ezerre emelkedett.


Az összes új lakás háromnegyedét adó egylakásos családi házak építésére kiadott engedélyek száma ugyanakkor 3 és fél éve nem látott mértékben, havi összevetésben 4,9 százalékkal emelkedett, a szezonálisan kiigazított évesített ütem 472 ezer; a többlakásos lakóházakra kiadott engedélyek évesített üteme 3,3 százalékkal, 219 ezerre nőtt.
A Marketwatch által megkérdezett elemzők a megkezdett építések mutatóját 706 ezerre várták – ehhez mindazonáltal azt is figyelembe kell venni, hogy a januárra vonatkozóan az „eredeti” adat 699 ezer volt.


Az elmúlt négy hónapban a megkezdett építkezések átlagos (évesített) üteme 697 ezer volt, ez 2008 vége óta a legerősebb adat. Az elemzők szerint – 2007 után első ízben – az idén a lakáspiac pozitív irányban fogja befolyásolni az amerikai GDP-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.